Alpaka garn

Alpaka er et garn spundet af 2 eller 3 tråde 100% alpaka uld fra den charmende alpakalama, som lever livet i Bolivia.

 

Alpaka er bløde fibre, som fremstår blødt som silke. Det udemærker sig ved at være varmere end almindelig fåreuld, men samtidig er det tempererende. Alpaka indeholder ikke lanolin, hvilket gør det allergivenligt.

 

Vores alpaka garn er fra Bolivia og er fremstillet med omtanke på dyrenes og hyrdernes velfærd samt miljøskånsomme hensyn. Hyrderne er ansvarlige for opdræt af deres dyr, klipning af alpakaulden og behandlingen helt frem til det endelige salg. Denne alpaka er håndplukket og behandlet af de samme mennesker, som nyder godt af sit salg til internationale markeder. Det gør, at vi kan kalde dette etisk handel, og at vi næsten kan kalde garnet økologisk.

 

Alpaka findes i 26 smukke farver, hvoraf flere af dem er alpakalamaens naturlige farve. Du kan se alle alpaka farverne samlet på vores online farvekort. Vi anbefaler dog, at du køber et farvekort, som giver dig mulighed at vurdere farverne bedst muligt.

 

Alle vores nøgler har en banderole med angivelse af varenavn, komposition, løbelængde samt mængde per nøgle. Endvidere er garnet mærket med farvekode samt lot.nr. Så kan du nemt finde samme farve eller lot.nr. igen, hvis du skulle ønske mere garn i samme farve eller er løbet tør midt i et projekt.

 

Alpaka fås i 3 løbelængder:  ca. 183 m per 50 g, ca. 100 m per 50 g samt ca. 400 m per 50 g. Alle løbelængder kan bestilles i 50 grams nøgler.

Strikkefasthed:

183 m per  50 g (3 trådet)

1 tråd pind 2,5 – 3,5 mm ca. 23m x 30 p = 10 x 10 cm

2 tråde pind 4,5 – 5,5 mm ca. 20m x 25 p = 10 x 10 cm

 

100 m per 50 g (3 trådet)

1 tråd pind 4,5 – 5,5 mm ca. 20m x 25 p = 10 x 10 cm

2 tråde pind 5,5 – 8 mm ca. 14m x 20 p = 10 x 10 cm

 

400 m per 50 g (2 trådet)

Dette garn er ideelt til lette og luftige modeller. Alt efter hvilket udtryk du ønsker for det endelige produkt, kan dette garn strikkes på pind 2,5 mm og opefter.

Garnet er velegnet som følgetråd med andre af vores garnkvaliteter.

 

Pindestørrelser er altid vejledende. Det er vigtigt, at du vælger pinde, som passer til din strikkefasthed og som passer til det ønskede projekt/opskrift.

 

Vaskanvisning: Vaskes ved 30oC grader på vaskemaskinens uldprogram eller i hånden med uldsæbe. Læs mere om at tage vare på din strik

Har du brug for hjælp til, hvor meget garn du skal bruge til et projekt, så se vores guide til garnforbrug.